~DIF#03

05/04/2007    Curating, DJ, Havenkwartier, WILLIE, ~DIF

Experimentele geluidsavonden in Deventer. Dit jaar vindt alweer de derde editie van het ~DIF festival plaats! En ook dit jaar wordt ~DIF georganiseerd door 3 podia in Deventer: WILLIE, Burgerweeshuis en het Kunstenlab.

~Dif staat voor ‘Different’. ~Dif biedt podium aan het grensgebied tussen beeldende kunst, muziek en nieuwe media met experimentele geluidskunst als rode draad. ~Dif richt zich niet alleen op de liefhebber van crossover en experiment, maar daagt tegelijkertijd het brede cultuurminnende publiek uit over de grenzen van vertrouwde kunstdisciplines heen te kijken. ~Dif is een festival waarin wordt samengewerkt door zeer verschillende organisaties die elkaar hebben gevonden in nieuwsgierigheid naar wat zich achter de eigen horizon bevindt.

Vrijdag 15 juni bij WILLIE

– Sonic Wargame (live), met de volgende vier teams: Thomas Brinkmann & Natalie Beridze, Jeroen Diepenmaat & Anne Bakker, Jan Schellink & Rens van Bergen, Robert Witt & Danny Jeroense
– Thomas Brinkmann (live)
– TBA / Natalie Beridze (live)
– Radion (dj)

Ten tijde van ~DIF is bij WILLIE tevens de expositie Kabaalkanaal te zien: 15 kunstenaars uit het Havenkwartier (waaronder ikzelf) hebben een nieuw werk gemaakt naar aanleiding van een stuk muziek of geluid dat een ieder zelf heeft gekozen.

Zaterdag 16 juni bij Het Burgerweeshuis

– The Sub-Post-It’s
– About (live)
– Jason Forrest aka Donna Summer (dj)
– Harco (dj)

Zondag 17 juni bij Kunstenlab

– The Draining (live)
– Karel van der Eijk (live)
– Conisch Collage Collaborateurs / C3 (live)
– Schreeuwend Koken: Slayer in de keuken (live)