DE STAAT VAN

27/01/2022    Art, Esc.rec., Events

64 Deventer kunstenaars laten hun werk zien in DE STAAT VAN, een tentoonstelling in de Bergkerk in twee delen. Vanwege corona is deze tentoonstelling lang uitgesteld en was er ook al eens een prelude te zien.

In voorgaande jaren exposeerden Deventer kunstenaars ieder afzonderlijk met een eigen kunstwerk in een grote overzichtstentoonstelling onder de titel ‘De Salon’. Deze keer zijn de kunstenaars de samenwerking met elkaar aangegaan. Ze hebben elkaar uitgedaagd, bevraagd en geïnspireerd. Het resultaat: 11 spannende groepstentoonstellingen verdeeld over twee periodes van elk twee weken. De data en een overzicht van de tentoonstellingen en de deelnemende kunstenaars vind je hier.

Zelf doe ik ook mee aan deze tentoonstelling, in de periode 16 februari t/m 2 maart, in de groep ‘Timing’; Daniëlle van Strien, Viorica Cernica, Lies Kortenhorst, Teodora Ionescu, Jeroen Diepenmaat, Harco Rutgers.

Ik werk aan een nieuwe serie werken, waarin ik de catalogus van mijn platenlabel Esc.rec. portretteer. Hier verschenen sinds 2004 bijna 100 uitgaven. Een aantal van de eerste werken in deze serie zijn te zien in deze tentoonstelling.

Foto’s van de opening en de openingsperformance: Viorica Cernica