Events archive

This page lists events I was somehow involved in, including documentation if available. My record label Esc.rec. and my mini-venue De Perifeer have their own pages for events.

escrec.com perifeer.org

05/06/2021 - 20/06/2021

DE STAAT VAN, een prelude

In ‘DE STAAT VAN, een prelude’ laten 78 Deventer kunstenaars een kunstwerk zien op een grote gezamenlijke wand. Het is een preview op de grote overzichtstentoonstelling die in 2022 plaatsvindt in de Bergkerk. Er is een nieuw werk van me te zien, een prelude op een grotere serie, waarin ik de catalogus van mijn platenlabel Esc.rec. portretteer. Hier verschenen sinds 2004 ruim 80 uitgaven.

  Bergkerk       tentoonstelling

More
DE STAAT VAN, een prelude

18/04/2019

Presentatie petrichor.3

Deze editie van het kwartaalblad van uitgeverij petrichor staat in het teken van ‘verbeelding’. 12 prominenten uit de kunstwereld beschrijven hun favoriete kunstwerk zonder daarbij de naam van de kunstenaar of van het kunstwerk te noemen. Het is de lezer die geprikkeld wordt om zich een beeld te vormen aan de hand van teksten en één afbeelding. Oftewel: dit is de eerste (en wie weet laatste) petrichor met (bijna) alleen maar tekst.

Tijdens de opening gaan we onder andere met kunsthistorica Elvira van Eijl (AKI) in gesprek over de betekenis van verbeelding. Rien Renema zal ter plekke een kort fragment uit een verhaal schrijven, welke de dag erna gepubliceerd wordt op de aanplakborden in Deventer.

Petrichor.3 bevat bijdragen van: Jaap Blonk, Mieke Conijn, Elvira van Eijl, Marten Heijs, Toine Horvers, Ton Kruse, Elise van der Linden, Harco Rutgers, Peter Sonderen, Esther Sprikkelman, Alex de Vries en Martin Walton.

Kom op donderdag 18 april januari om 19:00 uur naar de 2e etage van Boekhandel Praamstra en beleef petrichor.3!

De toegang is gratis en het blad kost € 7,00.

Het begint op tijd met een reden; je kan namelijk aansluitend naar Martijn Holtslag’s try-out in De Perifeer.

Al met al wordt dat dus een fijn cultureel avondje. Tot donderdag!

  Boekhandel Praamstra       presentation

More
Presentatie petrichor.3

29/03/2019 - 11/04/2019

Festival Tweetakt: Muziek & Spullen

Dit jaar tijdens Festival Tweetakt in Utrecht wordt het Maxitheater gevuld met diverse geluidsinstallaties, waar jong en oud muziek kan maken, of kan luisteren naar de geluiden die uit de installaties komen. Het is een soort muziekmuseum!

Daar verblijft mijn Rockin’ Chair van 29 maart t/m 11 april in goed gezelschap, samen met werken van Tom Verbruggen (Toktek), Dianne Verdonk, Ole Nieling, Daniel Maalman en Elise ‘t Hart.

Meer informatie en openingstijden: https://tweetakt.nl/programma/2019/kunst/muziek-en-spullen/

  Festival Tweetakt       expo

More
Festival Tweetakt: Muziek & Spullen

15/10/2018

Vehikel x Koek FM

‘Sloppy repetitive syncopations and madcap techno grooves’; Vehikel is vers en lekker. Harco Rutgers en Dennis Platvoet zijn het kloppend hart, beiden met een brede achtergrond binnen de elektronische genres en klaar om maandagavond een setje te droppen die dinsdagochtend nog tussen je oren zit.

  Koek FM       DJ

More
Vehikel x Koek FM

05/10/2018

Vehikel @ Knars afterparty 'Rave Cave' in De Hip

Na de KNARS ‘From the Madhouse’ albumrelease in het Burgerweeshuis is er een afterparty in De Hip.

Harco Rutgers en Dennis Platvoet zoeken hier voor het eerst de ruimte op onder hun nieuwe collab ‘Vehikel‘. Techno, jazeker, en vooral techno zonder enige angst voor experiment. Beide heren weten op hun eigen manier de uithoeken op te zoeken binnen de electronische genres, en staan garant voor een strakke, frisse en knetterdikke set die tussen je oren blijft hangen.

  De Hip       DJ

More
Vehikel @ Knars afterparty 'Rave Cave' in De Hip

31/08/2018

PIKNIK Dubbed: Harco en Dennis

Dansen bij PIKNIK op moddervette dubsounds door Dennis en Harco. Dat kan dus naast dub (duh!) bijvoorbeeld ook reggae, dancehall, dubstep of jungle worden. We zien wel. Hoe dan ook, de zomer is nog niet voorbij: FEEST!

  PIKNIK       DJ

More
PIKNIK Dubbed: Harco en Dennis

19/07/2018

ESC.REC. X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL

Op donderdagavond wordt de Valkhofkapel gevuld met een programma van platenlabel Esc.rec. en podium De Perifeer, beiden gerund door Harco Rutgers vanuit Deventer.

  Valkhof Festival       festival

More
ESC.REC. X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL

18/07/2018

EXTRAPOOL X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL

Extrapool en De Perifeer, dé uitvalsbasissen voor vooruitstrevende kunst in de regio, verzorgen al enige jaren programma in de Sint-Nicolaaskapel tijdens het Valkhof Festival.

  Valkhof Festival       festival

More
EXTRAPOOL X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL

30/06/2018

We gaan WILD, want PIKNIK

Vaste WILD host mps Pilot speelt weer de lekkerste hits uit wereldwijde steden in Afrika, de Arabische wereld, Latijns Amerika , Brazillie en gooit daar tromgeroffel en een frisse toef bass eroverheen. Stilstaan wordt weer erg moeilijk. Zelf draai ik ook mijn tropische verrassingen en warm ik de dansvloer alvast een beetje op…

  PIKNIK       DJ

More Foto's
We gaan WILD, want PIKNIK

13/05/2018

Berndz Arts 'On Tour' in De Nieuwe Anita

Berndz gaat op tour met zijn kunst. Te gast zijn live de Magnetic Spacemen (garage rock ‘n roll) DJ’s Harco und Marco en kickoffman Raaf. Je bent van harte welkom op dit gratis feestje.

  De Nieuwe Anita       DJ

More
Berndz Arts 'On Tour' in De Nieuwe Anita