Events archive

This page lists events I was somehow involved in, including documentation if available. My record label Esc.rec. and my mini-venue De Perifeer have their own pages for events.

escrec.com perifeer.org

16/09/2022

VEHIKEL @ Achter De Muren (ADM) in Walhalla

Ja, hèhè, het werd wel weer een keer tijd voor dj-duo VEHIKEL! Op deze vrijdagavond draaien Dennis Platvoet en ik een all-nighter op een nieuwe avond in Deventer; Achter De Muren (ADM) in Walhalla.

Welke kant dit precies op gaat is voor onszelf ook nog een beetje een spannende verrassing, want we hebben al een paar jaar niet meer samen achter de decks gestaan. Volgens de officiële beschrijving kan je bij VEHIKEL “sloppy repetitive syncopations, madcap techno grooves, hypnotising and raw rhythms, loads of bass, occasional house stabs, arab infusion, drops of acid” verwachten. Geen idee of dat allemaal nog steeds klopt, maar het wordt hoe dan ook smaakvol dansvoer met overvloedig zweet in je naad.

We starten vroeg, om 20u. Beter ben je er dan ook al meteen bij, om maximaal van onze 5 uur durende set te genieten. Gratis toegang ook nog!

  Walhalla       DJ

More
VEHIKEL @ Achter De Muren (ADM) in Walhalla

04/02/2022 - 02/03/2022

DE STAAT VAN

64 Deventer kunstenaars laten hun werk zien in DE STAAT VAN, een tentoonstelling in de Bergkerk in twee delen. Vanwege corona is deze tentoonstelling lang uitgesteld en was er ook al eens een prelude te zien.

  Bergkerk       tentoonstelling

More
DE STAAT VAN

04/11/2021 - 07/11/2021

Weerlicht

Weerlicht is een lichtroute van projecties in de binnenstad van Deventer, te zien van 4 t/m 7 november, 17 tot 22 uur.

Intiem en poëtisch, spannend en verrassend; een lichtroute van projecties door de Deventer binnenstad. Op verschillende plekken in de sfeervolle binnenstad zijn op vier aaneensluitende avonden in november projecties te zien van verschillende kunstenaars, fotografen en ontwerpers uit Deventer. Op gevels en muren zie je de kunsten vergroot afgebeeld. Stuit op een muur van automagisch gevonden wijsheden, wordt meegenomen in een abstract lijnenspel van wortels of laat je in een zijstraat verrassen door een liefdesbrief van lettervermicelli.

Een aanpassing van mijn werk ‘How Random – Is Random’ is één van de projecties. Dit werk is ook te zien en te koop bij Cube Gallery.

Mijn eigen podium De Perifeer heeft als één van de betrokken organisaties een deel van het programma samengesteld en heeft hiervoor de Wonderboys uitgenodigd.

Deelnemende kunstenaars
Niek Doup, Esmay Groot Koerkamp, Elise van der Linden, Isabelle Renate la Poutré, Harco Rutgers, TAMTAM objektentheater, TAS en de Wonderboys.

Open plek
Wil je zelf meedoen aan Weerlicht? Dat kan! Stuur een filmpje van maximaal 3 minuten en geschikt voor alle leeftijden naar puk@kunstenlab.nl. Een selectie van de inzendingen zal (zonder geluid) wordt opgenomen in de route.

Samenwerking
Dit project is een coproductie van De Nieuwe Oost pop en Kunstenlab, in samenwerking met MIMIK, De Perifeer, NachtExpo en Burgerweeshuis.

        tentoonstelling

More
Weerlicht

05/06/2021 - 20/06/2021

DE STAAT VAN, een prelude

In ‘DE STAAT VAN, een prelude’ laten 78 Deventer kunstenaars een kunstwerk zien op een grote gezamenlijke wand. Het is een preview op de grote overzichtstentoonstelling die in 2022 plaatsvindt in de Bergkerk. Er is een nieuw werk van me te zien, een prelude op een grotere serie, waarin ik de catalogus van mijn platenlabel Esc.rec. portretteer. Hier verschenen sinds 2004 ruim 80 uitgaven.

  Bergkerk       tentoonstelling

More
DE STAAT VAN, een prelude

18/04/2019

Presentatie petrichor.3

Deze editie van het kwartaalblad van uitgeverij petrichor staat in het teken van ‘verbeelding’. 12 prominenten uit de kunstwereld beschrijven hun favoriete kunstwerk zonder daarbij de naam van de kunstenaar of van het kunstwerk te noemen. Het is de lezer die geprikkeld wordt om zich een beeld te vormen aan de hand van teksten en één afbeelding. Oftewel: dit is de eerste (en wie weet laatste) petrichor met (bijna) alleen maar tekst.

Tijdens de opening gaan we onder andere met kunsthistorica Elvira van Eijl (AKI) in gesprek over de betekenis van verbeelding. Rien Renema zal ter plekke een kort fragment uit een verhaal schrijven, welke de dag erna gepubliceerd wordt op de aanplakborden in Deventer.

Petrichor.3 bevat bijdragen van: Jaap Blonk, Mieke Conijn, Elvira van Eijl, Marten Heijs, Toine Horvers, Ton Kruse, Elise van der Linden, Harco Rutgers, Peter Sonderen, Esther Sprikkelman, Alex de Vries en Martin Walton.

Kom op donderdag 18 april januari om 19:00 uur naar de 2e etage van Boekhandel Praamstra en beleef petrichor.3!

De toegang is gratis en het blad kost € 7,00.

Het begint op tijd met een reden; je kan namelijk aansluitend naar Martijn Holtslag’s try-out in De Perifeer.

Al met al wordt dat dus een fijn cultureel avondje. Tot donderdag!

  Boekhandel Praamstra       presentation

More
Presentatie petrichor.3

29/03/2019 - 11/04/2019

Festival Tweetakt: Muziek & Spullen

Dit jaar tijdens Festival Tweetakt in Utrecht wordt het Maxitheater gevuld met diverse geluidsinstallaties, waar jong en oud muziek kan maken, of kan luisteren naar de geluiden die uit de installaties komen. Het is een soort muziekmuseum!

Daar verblijft mijn Rockin’ Chair van 29 maart t/m 11 april in goed gezelschap, samen met werken van Tom Verbruggen (Toktek), Dianne Verdonk, Ole Nieling, Daniel Maalman en Elise ‘t Hart.

Meer informatie en openingstijden: https://tweetakt.nl/programma/2019/kunst/muziek-en-spullen/

  Festival Tweetakt       expo

More
Festival Tweetakt: Muziek & Spullen

15/10/2018

Vehikel x Koek FM

‘Sloppy repetitive syncopations and madcap techno grooves’; Vehikel is vers en lekker. Harco Rutgers en Dennis Platvoet zijn het kloppend hart, beiden met een brede achtergrond binnen de elektronische genres en klaar om maandagavond een setje te droppen die dinsdagochtend nog tussen je oren zit.

  Koek FM       DJ

More
Vehikel x Koek FM

05/10/2018

Vehikel @ Knars afterparty 'Rave Cave' in De Hip

Na de KNARS ‘From the Madhouse’ albumrelease in het Burgerweeshuis is er een afterparty in De Hip.

Harco Rutgers en Dennis Platvoet zoeken hier voor het eerst de ruimte op onder hun nieuwe collab ‘Vehikel‘. Techno, jazeker, en vooral techno zonder enige angst voor experiment. Beide heren weten op hun eigen manier de uithoeken op te zoeken binnen de electronische genres, en staan garant voor een strakke, frisse en knetterdikke set die tussen je oren blijft hangen.

  De Hip       DJ

More
Vehikel @ Knars afterparty 'Rave Cave' in De Hip

31/08/2018

PIKNIK Dubbed: Harco en Dennis

Dansen bij PIKNIK op moddervette dubsounds door Dennis en Harco. Dat kan dus naast dub (duh!) bijvoorbeeld ook reggae, dancehall, dubstep of jungle worden. We zien wel. Hoe dan ook, de zomer is nog niet voorbij: FEEST!

  PIKNIK       DJ

More
PIKNIK Dubbed: Harco en Dennis

19/07/2018

ESC.REC. X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL

Op donderdagavond wordt de Valkhofkapel gevuld met een programma van platenlabel Esc.rec. en podium De Perifeer, beiden gerund door Harco Rutgers vanuit Deventer.

  Valkhof Festival       festival

More
ESC.REC. X DE PERIFEER X VALKHOF FESTIVAL