LEZING JUSTIN BENNETT

12/05/2016

Deze openbaar toegankelijke lezing wordt in samenwerking met mij georganiseerd door Corporeal, de master opleiding interieurarchitectuur van ArtEZ en is onderdeel van mijn eerstejaars ontwerpstudio als gastdocent aan deze opleiding. Onderwerp van deze studio is akoestiek en geluidskunst in relatie tot architectuur.

Justin Bennett is een kunstenaar die werkt met geluid en beeld. Hij studeerde beeldhouwkunst in Engeland en elektronische muziek in Nederland en veel van zijn werk combineert de twee aspecten van geluid en ruimte. Bennett maakt werk voor de openbare ruimte, evenals voor galeries, musea en concertzalen. Zijn werk met geluid combineert ruimtelijke opnames van omgevingsgeluid met de resonanties van gebouwen en materialen. Hij gebruikt deze opnames samen met gesproken teksten om het publiek onder te dompelen in een verhaal of juist hun waarneming van een plek subtiel te veranderen. Bennett geeft ook les aan het Institute of Sonology, Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bennett zal in zijn lezing o.a. verschillende soorten werk laten zien/horen die ingaan op de wisselwerking tussen kunstwerk, geluid en akoestiek van de omgeving.

  12/05/2016
  16:15
  ArtEZ
  gratis!

  Event