Modeltekenen in Kunstenlab

02/04/2017

Kunstenaars kijken vol liefde terug op hun modeltekenervaringen. Om dat vertrouwde gevoel van aandachtig kijken, registreren, tekenen en denken weer op te roepen organiseren Babet Olde Weghuis en Jeroen Diepenmaat ism het Kunstenlab een middag modeltekenen voor beeldend kunstenaars uit Deventer en omgeving.

Op zondag 2 april wordt er getekend door tien professionele kunstenaars: Sebiha Demir, Rien Renema, Daniëlle van Strien, Wilco Veldwijk, Stefan Venbroek, Hellen Abma, Fikret Devedzic, Edith Meijering, Harco Rutgers en Heleen Simons. Zij maken een serie modeltekeningen die tijdens de sessie geëxposeerd worden aan de wanden van het Kunstenlab.

Zowel de tekensessie, als het inrichten en de tentoonstelling zelf is voor publiek toegankelijk. Hiermee wordt een unieke kijk geboden in de keuken van de kunstenaar. Het hele proces van het ontstaan van een kunstwerk tot en met het exposeren, is bij te wonen. De tekeningen zijn enkel die middag te zien, tot 17 uur.

Naast het modeltekenen is de bar open en is er de gelegenheid om de groeps-tentoonstelling Natural Stages in de grote zaal van het Kunstenlab te bekijken.

Met dank aan: Kunstenlab, Fikret Devedzic, Patrick Mangnus en Myrrha.

  02/04/2017
  Deur open: 13:00 uur
  Kunstenlab
  gratis!